Siapa yang tak mahu naik bahtera?

Bismillah.

Hari ni sebenarnya sedang cover bahan lain tetapi bila tadabbur satu ayat tu rasa sangat best pulak share sesuatu benda ni.

Ok, sebelum tu pernah trserempak tak dengan section irkam maana kat website langit ilahi? Mungkin taiko-taiko besar or orang2 yang sama dgn saya ramai dah tahu dari mana asalnya irkam maana ni tapi saya baru je dapat tadi..hehehe..

Alhamdulillah…

ok, kita tengok sikit irkam maana ni.

 وَهِىَ تَجۡرِى بِهِمۡ فِى مَوۡجٍ۬ كَٱلۡجِبَالِ وَنَادَىٰ نُوحٌ ٱبۡنَهُ ۥ وَڪَانَ فِى مَعۡزِلٍ۬ يَـٰبُنَىَّ ٱرۡڪَب مَّعَنَا وَلَا تَكُن مَّعَ ٱلۡكَـٰفِرِينَ

“Dan kapal itu berlayar membawa mereka ke dalam gelombang laksana gunung-ganang. Dan Nuh memanggil anaknya, ketika dia berada di tempat yang jauh trpencil, ‘Wahai anakku! Naiklah (ke kapal) bersama kami dan janganlah engkau bersama orang-orang kafir.” (11:42)

Advertisements

About tanah

Just Allah's slave. seeking for a truth over a truth, love over love, strength over a strength, barakah over barakah, mardhotillah over mardhotillah and heaven after world.
This entry was posted in Dakwah Kita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s