Pertemuan yang membahagiakan

Assalamualaikum wrm.

Semalam yakni di hari ahad yang mulia bersempena lapan belas syawal, saya telah berkunjung ke rumah makcik X, yang juga merupakan KW Ikram Pontian. Dapatlah bersembang bersama beliau, memperkenalkan diri sebagai akhawat yang cun, haha…dan berkenalan dengan anak perempuannya yang muda dua tahun dari saya. Yang buat saya jatuh hati ialah sangkaan saya meleset sama sekali. Saya ingat yang saya akan dilayan secara formal sekali tetapi rupa-rupanya subhanallah mak cik ni super cool! Nak tahu kenapa? haha, saya tak nak cite. korang balik and rasa first experience sendiri ok?

Yang penting,
jgn malas mulakan langkah pertama contact mereka. Kadang-kadang info lambat atau tak sampai pun tentang kepulangan kita. Contoh macam kes saya. eh…kalau korang senyap and mengharap dicontact dulu, alamatnya kemungkinan besar korang akan terlupa yang korang tu budak usrah..gulps..

Itupun kalau korang nak merasa bahagianya menyambung tarbiyah diri, menyambung tugas dakwah di tanah air sendiri. *wink*

-tanah90
Johor Bahru, Johor.

Advertisements

About tanah

Just Allah's slave. seeking for a truth over a truth, love over love, strength over a strength, barakah over barakah, mardhotillah over mardhotillah and heaven after world.
This entry was posted in Dakwah Kita and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s