Its Time!

Assalamualaikum wrm.

Hari ini alhamdulillah berpeluang ke program kita. Dapatlah saya berkenalan dengan akhawat-akhawat kat sini walaupun pada awalnya saya cam segan..haha..saya memang pemalu sikit. in fact, saya tak pandai nak mulakan conversation. Tapi alhamdulillh, Allah mudahkan segalanya.

Yang saya tengah runsing sekarang ni ialah saya tahu inilah masanya nak berterus-terang dengan ibu yang dihormati tentang penglibatan saya dalam DnT. Mak mana yang tak konfius and keliru tengok makcik-makcik yang berbeza hantar anak dia balik? Kalau sebaya bolehla nak biar mak buat tanggapan sendiri buat beberapa ketika. Saya pun x tahu kenapa for the time being saya jumpa makcik makcik je ramai. Kenal akhawat yang dalam lingkungan umur saya dalam dua tiga orang je. Tu pun cam semut. assalamualaikum, jumpa lagi….Haih, saya memang kena cepat-cepat belaja bawak kereta supaya boleh keluar sendiri tak berjemput. Boleh pergi rumah akhawat tak kira muda ke berpengalaman.

InshaAllah ibu saya akan tahu juga akhirnya. Kalau ada yang baca post ni, mohon titipkan doa untuk saya. Mungkin tanpa sedar, antum telah pun menjadi Harun saya hanya dengan doa yang antum tembakkan. Sebab saya sentiasa yakin, innaka kunta bina basiran (Sesungguhnya Engkau Maha Melihat keadaan Kami) 20:35. Saya ingat inilah ayat pengharapan yang dititipkan Nabi Musa a.s ketika berdoa kepada Allah swt tentang dirinya dan Harun a.s.

Moga Allah lihat kita dan lindung kita. InshaAllah semuanya akan baik-baik belaka. Pray for my confidence ok, dear Harun? 😀

-tanah90
Johor.

20130831-193145.jpg
#R4BIA, solidarity for Egypt. Pray for Palestin, Syria, Burma and our brothers and sisters in need all over the world

Advertisements

About tanah

Just Allah's slave. seeking for a truth over a truth, love over love, strength over a strength, barakah over barakah, mardhotillah over mardhotillah and heaven after world.
This entry was posted in Dakwah Kita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s